Saya nak kongsikan kepada anda..

Bagaimana anda boleh menguruskan akaun bisnes anda dengan MUDAH walaupun anda TIDAK PERNAH BELAJAR akaun semasa di sekolah dahulu?

Bukan itu sahaja.. Panduan ini sesuai digunakan untuk semua jenis bisnes tidak kira bisnes online mahupun offline!

 


Tahukah anda…?

MultiDevice_excel_350px

Microsoft Excel adalah alat spreadsheet yang sangat baik, bagaimanapun sebagai momentum keuntungan perniagaan anda, anda harus mengelak daripada menggunakan Excel untuk mengekalkan rekod perakaunan anda. Terdapat beberapa RISIKO yang terlibat jika menggunakan ia sebagai “perisian” perakaunan anda.

 

DeleteRed

File Excel boleh terdelete tanpa sengaja (Laptop rosak @ Harddisk rosak)

DeleteRed

Excel adalah terdedah kepada kesilapan input kerana formula input dibuat oleh pengguna 

DeleteRed

Excel mengambil banyak masa kerana anda perlu memasukkan semua data secara manual

DeleteRed Laporan Advanced adalah agak kompleks dalam Excel

 


Saya nak perkenalkan kepada anda satu sistem yang sangat AWESOME…!!!

Jika anda peniaga Online @ Offline yang menggunakan Maybank2u & Cimbclicks dan banyak transaksi masuk setiap hari… Dan INTERNET bukan halangan bagi anda… Anda WAJIB guna sistem ni…

Oh ya…!! Software ni PERCUMA tau…!!! Anda boleh buat sambungan ke Online Banking anda dan sistem akan tolong rekod duit keluar masuk untuk anda. Kan dah mudah kerja anda… Boleh tumpu pada bisnes dengan lebih baik lagi…

maybank-logo    clicks-octo

1

Anda guna bank lain… Boleh tak anda guna software ni…? Jawapannya adalah BOLEH… Saya akan ajar anda caranya…!!! Menarik…? Baca dulu sampai habis…


Apa lagi Software ni boleh buat…!!!

check-markBoleh buat invois (boleh setting invois berulang, contohnya rumah sewa, yuran kelab, yuran bulanan dan lain-lain secara automatik).
check-markBoleh buat price quotation (sebutharga jualan).

check-markBoleh rekod income dan expense harian.

check-markBoleh rekod bil (invois terima dari pembekal, bil telefon, bil elektrik, bil sewa). Senang nak trace bil mana belum bayar.

check-markBoleh simpan resit beli barang. Software untuk resit boleh download dalam handphone, hanya snap gambar resit kemudian upload. Risiko resit hilang dah takde dan terus link dengan software accounting.

check-markBoleh rekod GST

check-markBoleh generate report (balance sheet, income statement, tax report, trial balance, general ledger, income by customer, expense by vendor) report boleh download.

check-markBoleh simpan senarai pelanggan (lengkap dengan alamat, no telefon, email, shipping address).

check-markBoleh simpan senarai produk (nak buat invois nanti senang).

check-markBoleh simpan senarai pembekal.

check-markBoleh buat Bank Reconciliation (transaksi keluar masuk akaun bank).

check-markBoleh buat rekod akaun personal (perbelanjaan seharian dan tak bercampur dengan rekod akaun bisnes).

 


Jom kita tengok screenshot Software ni dulu…

advantage-icon3 template invoice (boleh tukar warna ikut tema anda)

invoice-preview-classic invoice-preview-nextcontemporary invoice-preview-nextmodern


 advantage-iconMasukkan email pelanggan je tak perlu nak download upload semula nak hantar invois

12646959_1056039274437943_3514960959088961770_n


advantage-iconBoleh track pelanggan mana yang dah bayar atau belum (PAID/OVERDUE/PARTIAL)

1


advantage-iconBoleh simpan maklumat bil yang kita terima (Boleh remark bil dah bayar atau belum)

1111


 advantage-iconBoleh upload gambar resit-resit perbelanjaan (Tol/Minyak/Parking/dll) 

12366379_1027554073953130_5898604946889870847_n


advantage-iconLaporan kewangan anda secara professional

12377700_1027554050619799_2746823002638309094_o


advantage-iconApps untuk Andoid (Simpan Resit) **Untuk Invois bakal keluar

receipts-hand08

advantage-iconApps untuk iOS (Invois + Simpan Resit)

invoice-mobilescreen568x568 + receipts-hand


Berminat nak dapatkan Software ni…???

Sabar…!!! Sebelum tu anda perlu jawab beberapa soalan berikut… Jika semua jawapan adalah YA… Anda layak gunakan software ini…

check-markSaya sentiasa ada kemudahan internet

check-markSaya menjalankan perniagaan saya sendiri dan jika ada pekerja kurang dari 10 orang

check-markSaya nak jimatkan ratusan ringgit sebulan (mungkin ribuan ringgit) upah orang buat rekod perniagaan untuk saya

Jika jawapan anda YA untuk 3 soalan di atas… Anda layak gunakan software ni…


 

 Baiklah… Saya Nak Tanya Anda…

Nak tak saya bantu anda dengan bukan sahaja jimatkan wang anda tetapi jimatkan masa anda untuk study cara gunakan Software ni tanpa perlu try & error dengan buku panduan bergambar beserta penerangan lengkap A-Z cara nak guna Software PERCUMA tadi…?

Jika Jawapan Anda “Mahu”

Saya Nak Bagi Sekali Buku Panduan + Software Percuma

arrow-red-3

 ECOVER


Panduan ini dalam bentuk PDF setebal 164 mukasurat yang akan mengajar anda cara nak register Software ni dan belajar merekod bisnes anda dari A-Z walaupun anda ZERO knowledge tentang perakaunan…

Antara yang anda bakal belajar adalah:

BAB 1 : Pengenalan Asas Akaun

Asas perakaunan untuk SME dan IKS
Akaun Bank Berasingan
Kos Inventori (Belian)
Jualan
Kos-kos lain (Expenses)
Ambilan dan Modal

ECOVER

BAB 2 : Pengenalan Software

Pendaftaran Emel Gmail
Pendaftaran Software
Penyambungan ‘Online Banking’

BAB 3 : Mengenali Dashboard Software

Maklumat Perniagaan
Settings
Dashboard
Transactions
Invoices
Bills
Receipts
Accounting
Reports
Payroll
Pro Services

BAB 4 : Setup Software

Financial Settings
Sales Taxes (GST)
Invoice Customization
Add Products
Add Customers
Add Vendors
Payments
Add Guest Collaborators
Export
Email Preferences

BAB 5 : Kategori Accounting

ECOVER

Kategori Akaun : Asset
Kategori Akaun : Liabiliti
Kategori Akaun : Pendapatan (Income)
Kategori Akaun : Perbelanjaan (Expense)
Account Balances
Journal Transactions

BAB 6 : Transactions

Add Income
Add Expense

BAB 7 : Invoices 

Mencipta Invois Baru
Merekod Bayaran Invois
Emel Invois
Muat Turun Invois Sebagai PDF
Recurring – Invois Berulang
Estimates – Sebutharga
Statements – Penyata Akaun Pelanggan
Tutorial Invoices Menggunakan IOS

BAB 8 : Bills

Merekod Bil
Merekod Bayaran Bil

BAB 9 : Receipts 

Muat Naik Resit Belian
Tutorial Receipts Menggunakan Android Phone
Totorial Receipts Menggunakan Platform Web

BAB 10 : Reports – Laporan Kewangan

Bank ReconciliationECOVER
Balance Sheet
Income Statement
Sales Tax Report
Income by Customer
Aged Receivables
Expense by Vendor
Aged Payables
General Ledger
Account Transactions
Trial Balance
Gain/Loss on Foreign Currency Exchange

BAB 11 : Soalan & Jawapan 

BAB 12 : Personal Accounting

Transactions Personal
Receipts Personal
Reports Personal
Investments Personal
Accounting (Financial Categories)
Settings Personal

BAB 13 : BONUS 1 – Tutorial Picture Editor 

BAB 14 : BONUS 2 – Bonus Tambahan 

BAB 15 : SERVIS TAMBAHAN – Support by Teamviewer 


Apa kata mereka yang sudah mempraktikkan panduan yang terkandung dalam buku panduan ini ?

arrow-red-3

12662586_1054440944597776_1493903386109588568_n

12661923_1054440951264442_7966105899509373933_n

ZERO Knowledge pun BOLEH buat…!!!

12650966_1053501541358383_9037750608267504926_n

Tak puas hati…? Sebab tak jumpa dari awal…

12646960_1051719551536582_5306404580715020563_n

Account terabur sebelum ni…? Sekarang dah CANTIK..!!


Testimoni di atas bukanlah dibuat-buat atau direka oleh saya semata-mata untuk sedap mata pembaca memandang.

Ya mereka juga berusaha untuk merekod bisnes mereka dengan lebih baik…

Dapat panduan, hadam sedut hadam sedut praktik amal dan seperti yang anda nampak. Membuahkan hasil !

Banyak lagi tapi nanti tak muat kalau saya masukkan semua di sini..

Nampak gayanya anda sangat berminat untuk mendapatkan panduan + software PERCUMA ini sebab itulah anda masih lagi meneruskan pembacaan sampai disini.. Betul x..?

 

Kenapa anda WAJIB ada buku panduan ni

Bukan semua orang boleh pandai terus menggunakan software… Perlu belajar cara guna dan rekod dengan cara yang betul… Dan siapa yang beli buku panduan ni anda dapat unlimited support dari saya sendiri untuk bantu anda jika anda tidak faham atau menghadapi masalah… Hanya perlu WhatsApp saya… Menarik kan…?

 

5 BONUS TAMBAHAN PERCUMA

excel2010avancadoBONUS 1 – File excel Profit & Loss (Anggaran Untung Rugi Perniagaan Untuk 1 Tahun)

word-2010BONUS 2 – File word Kertas Kerja Cadangan Penjualan Aset Perniagaan

word-2010BONUS 3 – File word Kertas Kerja Permohonan Pinjaman Perniagaan

word-2010BONUS 4 – File word Kertas Kerja Rancangan Perniagaan

word-2010BONUS 5 – File word 10 Template Profail Syarikat

P/S: Bonus ni boleh edit… Nilai BONUS sahaja +/- RM500.00


 

“Wah MENARIK.. Tak sabar nak dapatkan…!”

Berapakah harga panduan ini…?

Buku Panduan ini bernilai RM250 tapi untuk 300 unit pertama, saya akan berikan anda tawaran istimewa !

ECOVER

YA ! Dapatkan panduan ini + Software PERCUMA sekarang pada harga cuma RM250 RM150 sahaja ! 

Kouta TERKINI tinggal 99 unit sahaja lagi !


BONUS SUPER EKSTRAAA…!!!

YA, saya nak bagi hadiah tambahan…

1) BONUS SUPER EKSTRA 1 – Software Punchcard & Payroll (Auto kira berapa jam staff kerja – Unlimited Staff Unlimited Usage)

2) BONUS SUPER EKSTRA 2 – File excel Opening Cash bagi mereka yang menjalankan kedai fizikal (Bila tutup kedai senang nak kira duit ada SHORT atau tidak)

 

Dapatkan semua sekarang pada harga cuma RM250 RM150 sahaja ! 

tempahsekarang-300x119

Dapatkan tawaran hebat ini dengan segera kerana saya akan menaikkan harga buku panduan ini bila-bila masa saja.Ingat! Jika di lain masa anda ingin mendapatkan buku panduan ini, mungkin anda tak berpeluang lagi.

Saya pada bila-bila masa akan menaikkan harga buku panduan ini atau menutup terus jualan buku panduan ini.  Jadi,BERTINDAK SEKARANG

tempahsekarang-300x119

Kalau saya tak boleh belajar guna ebook bagaimana…?

Saya juga ada buka untuk anda belajar secara live coaching dan onsite coaching one on one menggunakan remote viewer…

Hubungi saya di 0142969722 untuk maklumat lanjut


Soalan & Jawapan

Memang perlu ada internet sepanjang masa ke…?
YES, perlu internet sepanjang masa kerana sistem ini menggunakan teknologi Cloud Accounting

Selamat tak buat sambungan dengan Online Banking…?
YES, selamat kerana sistem hanya membaca Transaction History keluar masuk Online Banking anda… Sistem tak boleh Transfer duit anda… Jangan risau…

Sistem ni perlu download @ install…?
NO, tak perlu download atau install

Data boleh muat turun tak..?
YES, anda boleh download laporan kewangan dalam bentuk PDF dan Excel

Boleh multi user tak…?
YES, boleh multiuser… Hanya perlu invite sebagai Guest Collaborator…

Siapa yang tak sesuai guna sistem ni…?
Semua peniaga online dan offline boleh gunakan sistem ni… Kecuali bagi kes-kes tertentu… Hubungi saya untuk penjelasan lanjut…

Saya guna Macbook, boleh ke guna sistem ni…?
YES, boleh gunakan mana-mana platform

Kalau sistem ni FREE, kenapa kena bayar…?
Sebab… Ramai peniaga SME membeli software dengan harga yg mahal atau ada yang membeli template EXCEL yg kurang praktikal… Mudahnya Accounting menyediakan satu buku panduan berbentuk eBook yg mengandungi gambar screenshot beserta penerangan dalam Bahasa Melayu bagi memudahkan peniaga setup dan belajar guna software tersebut dengan lebih mudah tanpa perlu TRY & ERROR…
Buku panduan Mudahnya Accounting mengambil masa 10 bulan untuk dihasilkan kerana kami perlu buat rekod sendiri terlebih dahulu sebelum diterjemahkan dalam bentuk buku beserta penerangan…

Lepas ni ada bayaran tambahan lagi ke nak guna sistem ni..?
NO, tiada yuran pendaftaran, yuran bulanan atau yuran tahunan… Jimatkan…!!!

Kalau saya dah beli kemudian saya tak faham jugak atau stuck…?
Ramai yang beli buku panduan saya berkemungkinan menghadapi beberapa masalah kecil semasa menggunakan sistem tersebut… Apa yang anda perlu lakukan adalah Whatsapp saya di 0142969722 dan saya akan bantu anda…

Kalau saya dah beli Pakej 1 kemudian nak Upgrade ke Pakej 2 boleh tak…?
YES, boleh cuma bayar harga perbezaan sahaja

Bagaimana Pakej 2 dijalankan…?
Anda akan dibekalkan juga dengan buku panduan di atas… Apa yang anda perlu  buat adalah cuba buat dahulu mengikut buku panduan… Jika anda masih tak boleh juga buat dengan sendiri… Saya akan meminta anda Install satu perisian bernama Teamviewer dan saya akan guide anda secara live… Bukan itu sahaja, anda boleh berkomunikasi secara live dengan saya kerana sesi coaching adalah One On One… Pakej tersebut juga termasuk support selama 3 bulan jika berlaku sebarang masalah semasa anda merekod perniagaan anda.

Saya ada soalan lain yang tidak terdapat dalam Soalan & Jawapan di atas, boleh saya hubungi tuan…?
YES, hubungi saya melalui WhatsApp di 0142969722… Saya sedia membantu menjawab persoalan anda… 


 

12573732_10208631097037446_2488204653638870512_n

Yang Ikhlas

-Mohd Adi Hafiz-
0142969722

mudahaccounting.com

https://www.facebook.com/mudahaccounting





Copyright MudahAccounting.com 2016